Třešnové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
5 ks žloutek
50 g cukr moučka
20 ks třešně
250 g mascarpone
180 g smetana ke šlehání
300 g vypeckované třešně
1 ks piškotové těsto
100 g maraschíno
na ozdobu
cukr moučka
třešně
150 g smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně ponoříme do maraschína s moučkovým cukrem. Přikryjeme trasparentní folií a uložíme do lednice.

  2. Mascarpone, které jsme se žloutky vytáhli z lednice alespoň 20 minut před použitím, lžící zpracujeme. Žloutky vyšleháme a k nim přidáme mascarpone.

  3. V misce našleháme smetanu a delikátně jí přidáme do mascarponového krému.

  4. Připravíme si formu, přiložíme hotové piškotové těsto a pokryjeme třešněmi i šťávou, kterou pustili. Všechno přikryjeme mascarpone krémem.

  5. Našleháme smetanu s moučkovým cukrem, vyplníme cukrářský sáček a ozdobíme dle naší fantazie, nakonec dozdobíme třešněmi.

  6. Třešňové tiramisu vložíme do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!