Třešnové tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 5 ks žloutek 50 g cukr moučka 20 ks třešně 250 g mascarpone 180 g smetana ke šlehání 300 g vypeckované třešně 1 ks piškotové těsto 100 g maraschíno na ozdobu cukr moučka třešně 150 g smetana ke šlehání
Postup Třešnové tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované třešně ponoříme do maraschína s moučkovým cukrem. Přikryjeme trasparentní folií a uložíme do lednice.
Mascarpone, které jsme se žloutky vytáhli z lednice alespoň 20 minut před použitím, lžící zpracujeme. Žloutky vyšleháme a k nim přidáme mascarpone.
V misce našleháme smetanu a delikátně jí přidáme do mascarponového krému.
Připravíme si formu, přiložíme hotové piškotové těsto a pokryjeme třešněmi i šťávou, kterou pustili. Všechno přikryjeme mascarpone krémem.
Našleháme smetanu s moučkovým cukrem, vyplníme cukrářský sáček a ozdobíme dle naší fantazie, nakonec dozdobíme třešněmi.
Třešňové tiramisu vložíme do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním.