Třešně s mandlovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks skořice
2 lžíce solamyl
4 lžíce voda
70 g mandle
1 lžíce cukr krupice
600 g třešně
4 lžíce citronová šťáva
350 ml rybízová šťáva
krém
2 ks vejce
2 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
citronová meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři páry třešní i se stopkou si necháme na ozdobu. Zbytek očistíme, vypeckujeme a zalijeme rybízovou šťávou. Přidáme celou skořici a uvedeme do varu. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Ve vodě rozmícháme solamyl a zahustíme teplé třešně. Znovu uvedeme do varu a provaříme. Třešňovou omáčku rozdělíme do pohárů a dáme vychladit.

  2. Mandle nasekáme najemno a na suché pánvi je opražíme dozlatova. Necháme je vychladnout. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme opražené mandle. Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a opatrně ji vmícháme do krému.

  3. Mandlový krém rozdělíme na vychlazené třešně do pohárů a dezert ozdobíme párem třešní a snítkou meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!