Treska na citronu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 svazku kopr
3 ks citron
600 g filé z tresky
5 lžic zakysaná smetana
3 lžíce za studena lisovaný olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
0.5 svazečku kopr

Postup přípravy receptu

  1. Dva citrony vymačkáme a třetí oloupaný nakrájíme na tenké plátky. Filé zakapeme dvěma lžícemi šťávy, osolíme, opepříme a vložíme na pánev.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji citronovou šťávou i smetanou a promícháme. Osolíme i opepříme a omáčkou zalijeme filé.

  3. Pečeme asi 3 - 4 minuty z každé strany. Poté rybu vyjmeme a do omáčky přidáme nasekaný kopr a 3/4 citronových plátků. Omáčku už jen prohřejeme.

  4. Porce filé přeléváme omáčkou, zdobíme zbývajícími plátky citronu a snítky kopru.

  5. Dělená strava - lahodný bílkovinný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!