Treska na citronu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0.5 svazku kopr 3 ks citron 600 g filé z tresky 5 lžic zakysaná smetana 3 lžíce za studena lisovaný olej podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu 0.5 svazečku kopr
Postup Treska na citronu recept
Postup přípravy receptu
-
Dva citrony vymačkáme a třetí oloupaný nakrájíme na tenké plátky. Filé zakapeme dvěma lžícemi šťávy, osolíme, opepříme a vložíme na pánev.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji citronovou šťávou i smetanou a promícháme. Osolíme i opepříme a omáčkou zalijeme filé.
Pečeme asi 3 - 4 minuty z každé strany. Poté rybu vyjmeme a do omáčky přidáme nasekaný kopr a 3/4 citronových plátků. Omáčku už jen prohřejeme.
Porce filé přeléváme omáčkou, zdobíme zbývajícími plátky citronu a snítky kopru.
Dělená strava - lahodný bílkovinný oběd.