Tresčí řízečky v koprovém kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek kopr
600 g rybí filé z tresky
podle potřeby
sůl
mletý pepř
olej na smažení
na obalení
3 ks vejce
100 g strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Umytý a osušený kopr na drobno nasekáme. Nasekaný kopr smícháme v misce se strouhankou. V další misce rozmícháme vajíčka. Tresku důkladně očistíme, zbavíme ji kůže a kostiček. Umyjeme a osušíme. Tresku rozdělíme na 8 malých kusů, osolíme a opepříme.

  2. Tresčí kousky ponoříme nejprve do vajec, poté do koprové strouhanky. Důkladně přitlačíme, ať strouhanka dobře drží.

  3. Tresčí řízečky v koprovém kabátku restujeme v rozpáleném oleji a opékáme z obou stran dozlatova. Poté necháme osušíme papírovým ubrouskem.

  4. Tresčí řízečky v koprovém kabátku podáváme teplé na talíři se zelným salátem ozdobený koprem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!