Tresčí řízečky v koprovém kabátku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazek kopr 600 g rybí filé z tresky podle potřeby sůl mletý pepř olej na smažení na obalení 3 ks vejce 100 g strouhanka
Postup Tresčí řízečky v koprovém kabátku recept
Postup přípravy receptu
-
Umytý a osušený kopr na drobno nasekáme. Nasekaný kopr smícháme v misce se strouhankou. V další misce rozmícháme vajíčka. Tresku důkladně očistíme, zbavíme ji kůže a kostiček. Umyjeme a osušíme. Tresku rozdělíme na 8 malých kusů, osolíme a opepříme.
Tresčí kousky ponoříme nejprve do vajec, poté do koprové strouhanky. Důkladně přitlačíme, ať strouhanka dobře drží.
Tresčí řízečky v koprovém kabátku restujeme v rozpáleném oleji a opékáme z obou stran dozlatova. Poté necháme osušíme papírovým ubrouskem.
Tresčí řízečky v koprovém kabátku podáváme teplé na talíři se zelným salátem ozdobený koprem jako hlavní chod.