Tres Frijoles recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg hnědé fazole 0 kg malé bílé fazole 0 kg černé negro fazole podle chuti sůl 2-3 lžíce mexické koření masox nebo podravka pikant podle potřeby voda kukuřičná mouka
Postup Tres Frijoles recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit hnědé fazole a zvlášť bílé tak, aby se uvařily doměkka stejně. Když hnědé fazole začínají míti konzistenci začínajícího měknutí, přidáme černé a vaříme doměkka (ne bláta). Fazole zalijeme tak, aby byly pod hladinou vody a plavaly. Během vaření postupně vodu doléváme, když se vypaří.
Hotové fazole slijeme, přidáme mexické koření, špetku soli, masoxu či podravky. Tres Frijoles dohustíme kukuřičnou moukou a opětovně dochutíme. Lehce povaříme.
Polévku Tres Frijoles servírujeme v upečeném a vydlabaném chlebu se lžící zakysané smetany a kukuřičnými chipsy, ale není to podmínkou.