Tres Frijoles recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hnědé fazole
0 kg malé bílé fazole
0 kg černé negro fazole
podle chuti
sůl
2-3 lžíce mexické koření
masox nebo podravka pikant
podle potřeby
voda
kukuřičná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit hnědé fazole a zvlášť bílé tak, aby se uvařily doměkka stejně. Když hnědé fazole začínají míti konzistenci začínajícího měknutí, přidáme černé a vaříme doměkka (ne bláta). Fazole zalijeme tak, aby byly pod hladinou vody a plavaly. Během vaření postupně vodu doléváme, když se vypaří.

  2. Hotové fazole slijeme, přidáme mexické koření, špetku soli, masoxu či podravky. Tres Frijoles dohustíme kukuřičnou moukou a opětovně dochutíme. Lehce povaříme.

  3. Polévku Tres Frijoles servírujeme v upečeném a vydlabaném chlebu se lžící zakysané smetany a kukuřičnými chipsy, ale není to podmínkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!