Trdelníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 špetka sůl
80 g máslo
5 ks žloutek
1 dl mléko
25 g droždí
0 kg hladká mouka
na potření
1 ks vejce
70 g máslo
3 lžíce rum
na obalení
mleté ořechy
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vložíme v pořadí mouka, žloutky, droždí, rozehřáté máslo, sůl, cukr a mléko do pekárny a zapneme program těsto. Nebo klasicky zaděláváme v míse jako kynuté těsto stejně jako na jiné moučníky.

  2. Po vykynutí odebíráme z těsta malé kousky. Rozválíme je na váleček tloušťky malíčku a namotáváme na kovové trubičky. Těsto motáme hodně u sebe. Připravené trdelníky potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v mletých ořeších.

  3. Trdelníky klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova zhruba 15 minut při 200 °C. Ještě teplé trdelníky potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu a obalíme ve skořicovém cukru.

  4. Trdelníky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!