Tradiční belgické vafle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 lžiček sůl 3 ks vejce 150 ml mléko 2 lžičky prášek do pečiva 1 lžíce cukr krystal 175 g hladká mouka 7 lžic rostlinný olej
Postup Tradiční belgické vafle recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme uvedené suché přísady. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme, dokud není těsto hladké. Na závěr lehce vmícháme ušlehané bílky.
Hotové těsto na belgické vafle nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5 - 7 minut.
Belgické vafle podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou. Jistě potěší i jako pohoštění.