Tradiční belgické vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček sůl
3 ks vejce
150 ml mléko
2 lžičky prášek do pečiva
1 lžíce cukr krystal
175 g hladká mouka
7 lžic rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme uvedené suché přísady. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.

  2. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme, dokud není těsto hladké. Na závěr lehce vmícháme ušlehané bílky.

  3. Hotové těsto na belgické vafle nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5 - 7 minut.

  4. Belgické vafle podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou. Jistě potěší i jako pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!