Tortilly s kuřecím masem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
300 g strouhanka
4 - 5 ks rajče
4 ks mrkev
1 balíček tortilla
100 g hladká mouka
0,5 hlávek bílé zelí
500 g kuřecí maso
2 - 3 listy ledový salát
francouzský dressing

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné bílé zelí nakrájíme na drobné proužky, mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Rajčata rozpůlíme a krájíme na proužky a ledový salát krájíme podle chuti. Já ho krájím na větší proužky a vždycky ulomím nebo odříznu košťál, přijde mi kyselý

  2. Maso nakrájíme na malé kousky asi 5 x 5 cm a obalíme v trojobalu - mouka, osolené rozšlehané vejce, strouhanka. Poté osmažíme. Já nejraději používám kuřecí prsa i kuřecí stehenní řízky, protože jsou šťavnatější

  3. Na tortillu uprostřed ze shora dolů nakapeme dressing. Já používám francouzský dressing. Dále přidáme zeleninu, osmažené maso a zase pokapeme dressingem. Tortilly dole přehneme asi o 5 cm a zprava doleva zatočíme a podáváme

  4. Tortilly s kuřecím masem podáváme jako velmi chutný pokrm při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!