Tortillový bleskový koláč z mikrovlnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3-4 paprika
1 ks cibule
3-4 rajče
1 balíček tortilla
10-15 dkg tvrdý sýr
ostrý kečup
1-2 sterilované feferonky s nálevem
20 dkg šunka nebo uzenina
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Tortillové placky koupíme v balení 6 ks.

  2. V hrnku rozmícháme kečup, trochu nálevu z feferonek, nakrájenou feferonku, česnek a koření dle momentální chuti.

  3. Nastrouháme uzeninu, ne moc jemně, když použijeme šunku, stačí nakrájet na kousky. Stejně jako stření cibuli, papriky a rajčata. Sýr je lépe strouhat jemněji.

  4. Pak už jen namažeme tortillovou placku směsí kečupu, rozvrstvíme uzeninu, zeleninu a posypeme sýrem, Doladíme kořením, používám oregano, jindy provensálské i majoránku, podle surovin.

  5. Na pečení použijeme funkci crisp, 5 minut, výkon 800. V elektrické troubě se osvědčilo - placky nakrájíme na čtvrtky, skládáme cik cak (více se vejde) na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 170 °C horkým vzduchem asi 15 minut (podle množství). Vlastně jen zapékáme a hlídáme si barvu podle chuti.

  6. Tortillový bleskový koláč z mikrovlnky podáváme ještě teplý. Pokud chceme vegetariánskou variantu, vynecháme uzeninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!