Torti ala venkovanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
20 g máslo
200 g šunka
1 ks cibule
250 ml smetana
20 g hladká mouka
2 ks tavený sýr
1 ks menší cuketa
400 g těstoviny (vrtulky)
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Cuketu s cibulí podusíme 10 minut na másle. Zahustíme jíškou, povaříme, zalijeme smetanou a 3 minuty dusíme. Pak přidáme sýr, necháme jej rozpustit, ochutíme a přidáme šunku pokrájenou na proužky.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě se lžičkou oleje, aby se nelepily. Scedíme a necháme okapat.

  4. Omáčkou přelijeme těstoviny, posypeme petrželkou a pochutnáme si.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!