Penne se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
12 lístků bazalka
1 dl smetana ke šlehání
2 ks tavený sýr
50 g uzený sýr
1 kostka bujon
200 g mražený listový špenát
250 g těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vodu, kostku bujonu a lžíci oleje. Do vroucí vody přidáme těstoviny penne a vaříme podle návodu

  2. Během vaření těstovin si rozmrazíme polovinu listového špenátu a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme trojúhelníčky taveného sýru a dáme ohřát do mikrovlnky

  3. Mezitím si rozmačkáme dva stroužky česneku. Ohřátý špenát rozmícháme se změklým sýrem a přidáme česnek. Zalijeme šlehačkou a promícháme

  4. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí špenátu. Posypeme nastrouhaným sýrem, může být parmazán, ale levnější i chutnější je tvrdý uzený sýr za poloviční cenu. Natrháme dva lístky bazalky a položíme je na každou porci

  5. Penne se špenátem podáváme teplé, ale pokrm se dá jíst i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!