Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
300 g niva
400 g kuřecí maso
1 kostka zeleninový bujon
1 balení špenátový protlak
2 lžíce curry
plnotučné mléko
2 lžíce adžika
500 ml smetana (12%)
1 balení těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Na pánvi osmažíme cibulku do zesklovatění, poté přidáme kousky kuřecího a necháme na pánvi lehce zatáhnout. Zasypeme curry a adžikou podle chuti, já používám cca 2 nevrchovaté polévkové lžíce od každého koření. Až se maso trochu zatáhne, přidáme špenátový protlak, klidně i mražený - sám povolí

  3. Jakmile se špenát rozpustí, přidáme smetanu a necháme trochu ohřát, poté přidáme nastrouhanou nivu a až se niva rozteče a omáčka se zahustí, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Poté špenátovo-nivovou omáčku podle chuti dokořeníme či dosolíme. Pokud je omáčka příliš výrazná, zjemníme bud 3,5% mlékem nebo další smetanou

  4. Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme. Lze použít i jiné těstoviny

  5. Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem ihned podáváme

  6. Tip: Každý si v tomto receptu přijde na svůj postup a chutě. Koření lze dát více či méně, stejně tak nivy a dalších surovin, jednoduše lze vše přizpůsobit své chuti i nárokům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!