Topinky s vepřovou konzervou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
4 ks cibule
2 konzervy rajčatový protlak
koření
1 konzerva vepřová konzerva
mletý černý pepř
podle potřeby
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme, nakrájíme na větší kostičky a dáme do misky. To samé uděláme s česnekem, ale nakrájíme jej na plátky.

  2. Na velkou pánev dáme máslo (množství podle vlastního uvážení), kdo máslo nemá, může použít margarín. Až se máslo rozpustí, dáme na pánev cibulku a necháme chvilku smažit. Během smažení si připravíme si konzervy (vepřovou i malé protlaky) a potřebné koření.

  3. Hned po přípravě si do cibulky rozmícháváme vepřovou konzervu, půjde velice z tuha, ale nemusíte se bát povolí. Až budeme mít masovou konzervu rozměklou, přidáme česnek a chvilku smažíme. Přidáme protlaky. Do konzerv od protlaků dáme trochu vody a vlijeme na pánev. Mícháme. Až bude omáčka bublat, přidáme koření podle vlastní chuti, sůl a pepř. Omáčka je dobrá, když má trochu říz, takže můžeme přidat i trochu chilli. Jakmile budete mít omáčku hotovou, připravíme si chléb a smažíme na oleji dozlatova.

  4. Na topinky dáme připravenou směs. Topinky s vepřovou konzervou podáváme trochu vychladlé. Omáčka je vhodná i na špagety a jiné těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!