Tiramisu do skleničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
10 g cukr moučka
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
10 g čokoládové hoblinky
100 g cukrářské piškoty
50 ml mandlový likér
100 ml espresso

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky spojíme dohromady a vše vyšleháme do hladkého krému.

  2. Připravíme si sklenice, do nichž budeme naše tiramisu vrstvit. Espresso smícháme s mandlovým likérem a namáčíme v něm půlené cukrářské piškoty tak, aby byly zvlhčené, ale ne promočené.

  3. Nyní vrstvíme do sklenic. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu připraveného krému, následuje opět vrstva piškotů a nakonec vrstva krému, kterou úhledně zarovnáme a posypeme strouhanou čokoládou.

  4. Tiramisu ve skleničce dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne, poté podáváme jako lahodný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!