Salát Caesar recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

česnek
2 ks žloutek
1 ks citron
1 lžička francouzská hořčice
1 lžička parmazán
parmazán
1/2 ks bageta
2 ks ančovičky
150 ml olivový olej
olivový olej na smažení
2 lžičky dijonská hořčice
2 ks římský salát

Postup přípravy receptu

  1. Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice

  2. Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu

  3. Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme

  4. Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony

  5. Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!