Thajská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce máslo
500 ml voda
1 ks zázvor
1 snítka koriandr
150 g žampiony
2 kostky bujón
1 ks červená chilli paprička
1 balíček loupané krevety
1 balíček rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar z vody a bujónu.

  2. Nakrájíme na kousky chilli papričky. Oloupeme si kousek zázvoru a nakrájíme jej na malé kousky či nastrouháme na struhadle. Spolu s papričkami zázvor přidáme do vývaru a uvaříme.

  3. Krevety prohřejeme na másle. Na jiné pánvi trochu podusíme nebo osmažíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Podle návodu si uvaříme rýžové nudle.

  4. Do misek či na talíř dáme uvařené nudle, přidáme krevety, žampiony a zalijeme polévkou z vývaru. Nakonec ozdobíme koriandrovou či petrželovou natí. Takto připravenou thajskou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!