Tetina vínová klobása recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
20 g sůl
1-1 dl bílé víno
1 špetka muškátový oříšek
0.5 lžičky drcený kmín
1 špetka mletá sladká paprika
mletý černý pepř
750 g tučnější vepřové maso
4 ks žemle (houska)
podle potřeby
vepřové sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tučnější vepřové maso nakrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku, použijeme vložku s většími dírkami.

  2. Nakrájíme žemle a polijeme je vodou. Ty potom vymačkáme a taky je pomeleme. Do mísy s masem a houskami přidáme víno, sůl, pepř, kmín, muškátový oříšek a rozetřený česnek.

  3. Klobásovou hmotu dobře rukou promícháme.

  4. Potom naplníme střívka pomocí nástavce na masovém mlýnku. Klobásky děláme podle potřeby dlouhé.

  5. Na sádle vínové klobásky potom upečeme po obou stranách do červena.

  6. Během opékání je kapku podlijeme vodou.

  7. Tetiny vínové klobásy podáváme s chlebem, hořčicí a okurkou nebo s bramborovou kaší a zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!