Tetina roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
5 ks vejce
1 lžíce rum
3 dl mléko
0.5 ks citron
100 g cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
180 g polohrubá mouka
2 lžíce horká voda
180 g mletý mák
1 ks vařené brambory
na ozdobu
cukr moučka
citronová poleva
podle chuti
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny ušleháme žloutky, cukr a horkou vodu. Bílky si ušleháme v tuhý sníh. Do žloutkové pěny zvolna přidáváme sníh, prosátou mouku a citronovou kůru.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj urovnáme a ve vyhřáté troubě rychle upečeme. Ještě horký plát potřeme makovou náplní a srolujeme. Tetinu roládu necháme vychladnout.

  3. Na náplň oloupeme a jemně nastrouháme vařenou bramboru. Dáme si vařit mléko, do kterého nasypeme mletý mák, cukr i vanilkový. Uvařený mák odstavíme a přimícháme strouhanou bramboru, skořici a rum.

  4. Vychladlou tetinu roládu můžeme přelít citronovou polevou nebo jen pocukrovat. Tetinu roládu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!