Tetin vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 hrnek vývar
5 dkg šunka
3 ks cibule
1 lžíce mouka
1 lžíce sádlo
3 ks rajče
0.5 l kysaná smetana
2 ks zelená paprika
0.5 kg vepřová plec
0.3 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky a na rozehřátém tuku maso opečeme. Přidáme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme.

  2. Po chvíli přidáme pokrájená oloupaná rajčata, na nudličky pokrájenou šunku a pokrájenou zelenou papriku. Až je maso měkké, přilijeme kysanou smetanu rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Podle potřeby ochutíme.

  3. Tetin vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!