Těstoviny se smaženicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 ks vejce
150 g pórek
150 g klobása
250 g těstoviny
2 ks zelená paprika
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Pórek dobře opláchneme a také nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme papriku, osolíme a asi 3 minuty restujeme. Přidáme pórek, klobásu a podlijeme trochou vody. Za občasného míchání dusíme doměkka.

  3. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu. Těstoviny vaříme v osolené vodě, měkké těstoviny scedíme, propláchneme a necháme stranou.

  4. Když je směs v pánvi měkká, přidáme těstoviny, zalijeme rozšlehanými vejci, zasypeme na kostky nakrájeným sýrem, okořeníme mletým pepřem a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

  5. Těstoviny se smaženicí podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty a zdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!