Těstoviny s rajčatovou omáčkou a modrým sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička máslo
600 g rajčata
2 špetky tymián
1 dl voda
400 ml rajčatový protlak
500 g těstoviny
1 - 2 ks šalotka
1 lžíce olivový olej
3 ks červená kapie
2 špetky čerstvě mletý barevný pepř
100 g modrý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Červenou kapii očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata zbavíme bubáka a nakrájíme na menší kousky. Pokud nám vadí slupky, rajčata předem nařízneme do kříže, na minutu ponoříme do horké vody a před krájením je oloupeme. Cibulku sloupneme a nakrájíme nadrobno

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Nejprve osmahneme šalotku, poté přihodíme papriky, osolíme, opepříme a orestujeme. Po pár minutách přihodíme rajčata, opět necháme orestovat, poté zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme asi 1 dl vody a necháme cca 10 minut probublávat na středním ohni. Občas promícháme. Ke konci přidáme tymián a podle potřeby dochutíme

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu al dente v osolené vodě

  4. Scezené těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a doplníme nadrobeným modrým sýrem. Ihned podáváme

  5. Těstoviny s rajčatovou omáčkou a modrým sýrem jsou skvělou volbou na rychlý oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!