Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 lístky bazalka
300 g těstoviny
1 snítka oregano
parmazán
2 lžíce olivový olej
1 konzerva loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, lístky bazalky a oregano nasekáme nadrobno

  2. V hlubší pánvi osmažíme na dvou lžících olivového oleje nasekaný česnek. Přidáme rajčata a provaříme 5 minut. Potom přidáme bylinky se solí a necháme pomalu provařit dalších 15 minut

  3. Mezitím těstoviny uvaříme al dente a nakonec promícháme s uvařenou omáčkou

  4. Těstoviny s rajčatovou omáčkou posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme lístkem bazalky. V létě použijeme na omáčku čerstvá rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!