Těstoviny s fazolkami a rajčatovým pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

35 g šalotka
500 g rajčatové pyré
400 g zelené fazolky
400 g bucatini
podle chuti
sůl
parmazán
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme a důkladně je omyjeme. Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile šalotka začne zlátnout, přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř. Omáčku povaříme na mírném ohni 10 - 15 minut.

  2. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme fazolky. Po 3 minutách přidáme těstoviny a vaříme, dokud těstoviny nejsou al dente. Uvařené těstoviny s fazolkou slijeme a přidáme na pánev k rajčatové omáčce. Dobře promícháme.

  3. Těstoviny s fazolkami a rajčatovým pyré podáváme ihned jako teplý hlavní chod. Na talíři sypeme strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!