Raclette recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl šunka párky steakové koření grilovací koření kuřecí prsa sójová omáčka mleté maso vepřová panenka worcesterová omáčka mletý černý pepř hovězí roštěná kuřecí játra klobáska sýr eidam nebo ementál sýr raclette nebo niva
Postup Raclette
Postup přípravy receptu
-
Maso můžeme použít jakékoliv - vepřové, hovězí, kuřecí, játra, párky, klobásky, mleté maso, ale dostaneme v obchodech i různé polotovary grilovacích klobásek
Pokud si sami připravujeme maso, nakrájíme jej na tenounké plátečky a používáme maso kvalitní. Můžeme maso naložit do oleje, ve kterém máme různé koření, sójovou omáčku apod. - záleží na chuti. Na každé maso můžeme připravit jinou směs koření. Maso necháme asi hodinu odpočinout a pak grilujeme
Do malých pánviček si dáme různé druhy sýra, my jej mícháme třeba i s olivami. Nebo si uděláme směs - rozšlehané vajíčko s kousky šunky, olivu a poklademe sýrem a zapečeme
Grilovat můžeme i zeleninu, a to třeba cibuli, papriky, rajčata, patizon, cuketu, česnek apod
Přílohou ke specialitám raclette může být zelenina, různé dipy, omáčky a pečivo.