Raclette recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
šunka
párky
steakové koření
grilovací koření
kuřecí prsa
sójová omáčka
mleté maso
vepřová panenka
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
hovězí roštěná
kuřecí játra
klobáska
sýr eidam nebo ementál
sýr raclette nebo niva

Postup přípravy receptu

  1. Maso můžeme použít jakékoliv - vepřové, hovězí, kuřecí, játra, párky, klobásky, mleté maso, ale dostaneme v obchodech i různé polotovary grilovacích klobásek

  2. Pokud si sami připravujeme maso, nakrájíme jej na tenounké plátečky a používáme maso kvalitní. Můžeme maso naložit do oleje, ve kterém máme různé koření, sójovou omáčku apod. - záleží na chuti. Na každé maso můžeme připravit jinou směs koření. Maso necháme asi hodinu odpočinout a pak grilujeme

  3. Do malých pánviček si dáme různé druhy sýra, my jej mícháme třeba i s olivami. Nebo si uděláme směs - rozšlehané vajíčko s kousky šunky, olivu a poklademe sýrem a zapečeme

  4. Grilovat můžeme i zeleninu, a to třeba cibuli, papriky, rajčata, patizon, cuketu, česnek apod

  5. Přílohou ke specialitám raclette může být zelenina, různé dipy, omáčky a pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy