Těstovinový salát se zeleninou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 ks rajče
500 g těstoviny
3 ks červená paprika
1 ks salátová okurka
podle chuti
1 sklenka majonéza
2 lžičky hořčice
0 ks citron
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci uvaříme těstoviny ve tvaru mušliček, vrtulek nebo mašliček v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

  2. Na prkénku nakrájíme na kousky uvařená vejce a zeleninu - salátovou okurku, papriku a rajčata. Vše přidáme do mísy k těstovinám, osolíme, opepříme, přidáme majonézu, hořčici, šťávu z půlky citronu a vše dobře promícháme.

  3. Těstovinový salát se zeleninou a vejci podáváme samotný nebo s karbanátky či sekanou jako dobrý oběd i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!