Těstovinový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks rajče
150 g těstoviny
1 ks tuňák ve vlastní šťávě
2 lžíce zelené olivy
0.5 ks střední cibule
2 lžíce sterilovaná kukuřice
podle chuti
sůl
rozmarýn
zálivka
2 lžíce zakysaná smetana
na ozdobu
kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (nejlépe chutnají penne) uvaříme podle návodu uvedeném na obalu, necháme okapat a vložíme do mísy.

  2. Rajče omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olivy nasekáme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí oloupeme.

  3. K těstovinám přidáme sterilovanou kukuřici, rajče, zelené olivy, cibuli a jednu plechovku tuňáka, promícháme a nahoru položíme natvrdo uvařené vejce rozkrojené na čtvrtky.

  4. Přelijeme zálivkou ze zakysané smetany ve které jsme rozmíchali mletý rozmarýn a sůl. Celý těstovinový salát s tuňákem posypeme pokrájenou kudrnkou a podáváme s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!