Těstovinový salát po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
250 g těstoviny
1 balíček roketa
5 lžic olivový olej
2 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce bílý vinný ocet
250 g cherry rajčátka
3 ks sardelka v oleji
40 g parmazán vcelku
podle chuti
hrubě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, výborné jsou špagety přelomené napůl. Propláchneme studenou vodou.

  2. Rozpůlíme rajčátka. Lístky rokety potrháme. Parmazán nakrájíme na hoblinky škrabkou nebo opatrně nožem. Česnek nakrájíme na lupínky. Sardelky okapeme a nasekáme.

  3. Na olivovém oleji jemně osmahneme česnek. Těstoviny smícháme se sardelkou, česnekem, smetanou a octem, nakonec přidáme rajčátka a roketu.

  4. Na talíři posypeme hotový těstovinový salát po italsku parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!