Těstovinový salát Bonjour recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg kabanos
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
podle chuti
sůl
zálivka
1 balíček těstoviny
50-100 ml sladká smetana
2 ks tavený sýr
mletá pálivá paprika
1 kelímek papriková pomazánka créme bonjour

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Salám a různobarevné papriky nakrájíme na menší kostičky nebo proužky a dáme do mísy na salát.

  2. Do pomazánkového másla créme bonjour přidáme dva trojúhelníčky taveného sýru a pomalu přidáváme smetanu, až vytvoříme středně hustou omáčku, kterou následně dochutíme pálivou paprikou.

  3. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny - vřetena, které po uvaření propláchneme studenou vodou.

  4. Následně všechny ingredience smícháme dohromady a necháme odležet zhruba 1 - 2 hodiny v ledničce.

  5. Těstovinový salát Bonjour můžeme podávat i těsně po dokončení přípravy. Odleželý však chutná lépe.

  6. Salát můžeme podávat jako hlavní chod i jako přílohu k pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!