Těstovinový nákyp se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
máslo
250 ml mléko
150 g špenát
80 g gouda strouhaná
50 g gouda
muškátový oříšek
mletý černý pepř
150 g těstoviny kolínka

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě vaříme kolínka 10 -12 minut. Prudce je ochladíme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným sýrem.

  2. Vejce rozšleháme v mléce a vmícháme do špenátu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a česnekem. Zapékací formu vymažeme máslem. Navrstvíme do ní střídavě kolínka a špenát.

  3. Těstovinový nákyp pečeme v troubě předehřáté na 180 °C ve vodní lázni 30 - 40 minut. Goudu nakrájenou na dvoucentimetrové nudličky položíme křížem na nákyp. A těstovinový nákyp asi 5 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Místo goudy můžeme použít jakýkoliv tvrdý sýr.

  4. Těstovinový nákyp se špenátem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!