Těstovinové lívanečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
4 ks žloutek
pórek
hlíva ústřičná
pepř
4 lžíce olivový olej
olivový olej
25 g hladká mouka
120 g červená paprika
150 ml smetana ke šlehání
2 ks kukuřičný klas
2,5 hrnky macaroni

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičné klasy vaříme ve vodě asi 8 minut, scedíme je a necháme 3 minuty pod studenou tekoucí vodou. Klasy rozebereme na zrna (okrájíme nožem) a zrna necháme oschnout

  2. Papriky opékáme asi 4 minuty na pánvi na 25 g (2 lžících) másla, potom je z pánve vybereme a osušíme na papírových ubrouscích

  3. Macaroni (krátké trubičky) vaříme v mírně osolené vodě zhruba 12 minut tak,

  4. aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, po okapání vrátíme do hrnce a necháme chladnout

  5. Smetanu, mouku, špetku soli a žloutky ušleháme v misce, přidáme kukuřičná zrna a kostičky papriky. Vzniklou omáčku smícháme s těstovinami a silně opepříme

  6. Zbývající máslo a olej rozehřejeme na pánvi a ve směsi smažíme dozlatova po obou stranách těstovinové lívanečky. Mezitím krátce opečeme na olivovém oleji pórek a hlívu ústřičnou. Lívanečky upravíme na mísu, obložíme hlívou ústřičnou a pórkem a ihned podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!