Skotská vejce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
4 plátky šunka
mléko
4 plátky sýr
grilovací koření
hladká mouka
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
4 ks vepřové nebo kuřecí řízky

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se v nich dala zabalit vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout

  2. Uvařená vejce oloupeme a připravíme si trojobal. Do samostatné misky dáme strouhanku, hladkou mouku a do poslední rozklepneme vejce, které smícháme s trochou mléka a soli

  3. Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec vejce. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky

  4. Připravená zabalená vejce postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance

  5. Rozehřejeme si pánev, přidáme vyšší vrstvu oleje a obalená vejce smažíme dozlatova. Orestovaná vejce osušíme ubrouskem, zbavíme je párátek

  6. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše a zelenina. Před podáváníme vejce rozpůlíme a ozdobíme

  7. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!