Těsto na italskou pizzu z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
5 lžic olej
2 lžičky sůl
0 kostek droždí
500 g hladká mouka
250 ml perlivá voda
Postup Těsto na italskou pizzu z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, droždí, sůl, olej a perlivou vodu dáme do domácí pekárny, zapneme na program těsto a necháme připravit těsto. Pokud nemáme domácí pekárnu, uhněteme těsto ručně.
Těsto vyjmeme z pekárny, ještě jednou promícháme a necháme zlehka vykynout.
Těsto potom vyválíme na tenkou placku, na kterou klademe suroviny podle chuti, například rajčatovou omáčku, sýr, šunku, rajčata, salám apod.
Připravenou italskou pizzu pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C.
Těsto na italskou pizzu z domácí pekárny používáme na přípravu této oblíbené pochoutky podle chuti a fantazie.