Kotlety se sýrem a listovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
40 g niva
60 g niva
3 hrstě polníček
1 hrst rukola
3 lžíce olivový olej
1/2 lžičky čerstvý zázvor
1,5 lžíce citronová šťáva
1/4 hlávky ledový salát
3 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
2 lžíce javorový sirup
2 ks kompotované broskve
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny potřebné suroviny na salát. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Listové saláty očistíme, natrháme na stejně velké kousky a promícháme v míse s cibulkou. Okapané kompotované broskve nakrájíme na kostičky a plísňový sýr rozdrobíme na malé kousky. Z oleje, hořčice, zázvoru, citronové šťávy a javorového sirupu ušleháme hladkou zálivku. Všechny suroviny připravené na salát (mimo zálivky) uchováme v chladu. Těsně před podáváním všechny suroviny promícháme a ochutíme zálivkou

  2. Vyšší kotlety s kostí očistíme, opepříme a osolíme. Okapané broskve nakrájíme na plátky a sýr nastrouháme. Na horkém oleji osmažíme kotlety z jedné strany dorůžova. Pak je obrátíme, posypeme sýrem, poklademe broskví a opečeme i z druhé strany dorůžova

  3. Kotlety se sýrem a broskví rozdělíme na porce, obložíme směsí salátů s broskvemi a rozdrobeným sýrem. Takto připravené kotlety se sýrem, broskví a listovým salátem podáváme. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!