Teplý bramborový salát s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
3 lžíce olej
sůl
0 dl ocet
0 kg brambory
1-2 ks cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve sluce oloupeme a nakrájíme jak jsme zvyklí na bramborový salát. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky.

  2. Brambory dáme do misky, na kterou máme víko, nebo do kastrolku. Pokapeme olejem a opepříme.

  3. Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl na lahodný nálev. Přidáme cibuli a uvedeme do varu. Jakmile cibule zesklovatí, vařící vývar nalijeme na připravené brambory a zaklopíme. Cca po 5 minutách promícháme a teplý bramborový salát podáváme. Nálev se vsákne do brambor a dodá jim lahodnou chuť. Cibule, tím že je spařená, tak nemá nepříjemné účinky. Pokud poprvé neodhadneme množství nálevu, jednoduše ho zcedíme.

  4. Bramborový salát se dá jít samozřejmě i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!