Teplé houbové chlebíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 ks vejce 150 g strouhaný parmazán 1 ks cibule krájená nadrobno 2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka 8 plátků bílá veka 3 stroužky prolisovaný česnek 400 g čerstvé houby 4 ks tavený sýr 150 g moravské uzené podle chuti sůl pepř drcený kmín podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu cherry rajčátka petrželka kudrnka
Postup Teplé houbové chlebíčky recept
Postup přípravy receptu
-
V rozehřáté troubě na suchém plechu opečeme plátky veky.
Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky. Na slanině osmahneme pokrájenou cibuli a ni dáme podusit nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl a trochu drceného kmínu. Houby necháme vydusit.
Opečenou veku natřeme taveným sýrem, dáme vrstvu prochladlých hub a každý plátek přelijeme vaječnou směsí.
Na směs rozšleháme vejce, přidáme strouhaný sýr a na nudličky nakrájené moravské uzené. Nakonec do směsi přimícháme pokrájenou petrželku.
Navršené veky dáme na vymazaný plech a v rozehřáté troubě zapečeme.
Teplé houbové chlebíčky podáváme s rozkrojenými cherry rajčátky a lístkem kudrnky.