Teplé houbové chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 ks vejce
150 g strouhaný parmazán
1 ks cibule krájená nadrobno
2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
8 plátků bílá veka
3 stroužky prolisovaný česnek
400 g čerstvé houby
4 ks tavený sýr
150 g moravské uzené
podle chuti
sůl
pepř
drcený kmín
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
cherry rajčátka
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřáté troubě na suchém plechu opečeme plátky veky.

  2. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky. Na slanině osmahneme pokrájenou cibuli a ni dáme podusit nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl a trochu drceného kmínu. Houby necháme vydusit.

  3. Opečenou veku natřeme taveným sýrem, dáme vrstvu prochladlých hub a každý plátek přelijeme vaječnou směsí.

  4. Na směs rozšleháme vejce, přidáme strouhaný sýr a na nudličky nakrájené moravské uzené. Nakonec do směsi přimícháme pokrájenou petrželku.

  5. Navršené veky dáme na vymazaný plech a v rozehřáté troubě zapečeme.

  6. Teplé houbové chlebíčky podáváme s rozkrojenými cherry rajčátky a lístkem kudrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!