Telecí srdce na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g slanina
80 g tuk
2 ks cibule
1 l voda
60 g hladká mouka
1500 g telecí srdce
podle chuti
sůl
nové koření
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srdce očistíme, opereme, prošpikujeme slaninou a trochu osolíme.

  2. Oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na troše oleje a podlijeme trochou vody. Do základu vložíme srdce a okořeníme pepřem a novým kořením. Srdce dusíme doměkka, podle potřeby doléváme a obracíme. Telecí srdce vyjmeme a šťávu vyrestujeme na tuk. Zaprášíme moukou, vložíme srdce zpět a krátce prohřejeme.

  3. Telecí srdce na slanině podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!