Telecí na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
jíška
0,2 l červené víno
1 kostka hovězí bujon
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
350 g telecí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na kostky nebo na nudličky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme jej a přidáme mletou sladkou papriku. Směs necháme krátce zpěnit a následně ji podlijeme rozpuštěným bujonem (předem rozpuštěným v horké vodě) a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme víno. Krátce povaříme a následně za stálého míchání vlijeme smetanu, čímž dosáhneme zjemnění omáčky. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem, popř. můžeme přidat více vína, nebo naopak zahustit jíškou

  3. Vhodnou přílohou k telecímu na víně jsou uvařené těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!