Telecí hrudí s plněnou kapsou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
sůl
5 ks vejce
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
600 g telecí maso
100 g baby karotka
podle potřeby
olej na smažení
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do masa ostrým nožem vyřízneme kapsu a na povrchu i uvnitř ho prosolíme.

  2. Na lžíci rozehřátého oleje orestujeme hrášek i karotku (sterilované necháme dobře okapat) a přilijeme v misce rozkvedlaná vejce. Podle chuti osolíme i opepříme a za stálého míchání necháme vejce "srazit". Náplň necháme vychladnout.

  3. Telecí hrudí naplníme a otvor dobře spíchneme párátky. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme, podlijeme teplým vývarem a dáme péct do trouby vyhřáté na 115 °C. Během pečení maso podléváme výpekem, případně přilijeme teplý vývar.

  4. Měkké maso vyndáme, výpek vydusíme a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

  5. Telecí hrudí s kapsou nakrájíme na plátky, kde je krásně vidět zelený hrášek, červená karotka a žluté vejce. Podáváme s opečenými brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!