Telecí hruď plněná játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg telecí hruď
sádlo nebo rostlinný olej
náplň
sůl
1 ks vejce
petrželka
mléko
3-4 ks houska
vegeta
mletý černý pepř
kuřecí játra
podle potřeby
sůl
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Housky, které nakrájíme a spaříme vařícím mlékem, v míse rozetřeme. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř, drobně nasekanou zelenou petrželku, kuřecí játra nasekaná na malé kostky, vegetu a vše důkladně rozmícháme.

  2. Telecí hruď umyjeme, odblaníme, osušíme čistou utěrkou a rozřízneme ostrým nožem tak, aby vznikl váleček. Ten naplníme připravenou náplní, otvor uzavřeme párátky nebo zašijeme nití.

  3. Telecí hruď osolíme a osmažíme na rozehřátém tuku, podlijeme masovým vývarem a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!