Telecí hradecké plecko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
150 g máslo
petrželka
1 ks cibule
1 ks pórek
150 ml kysaná smetana
30 g hladká mouka
750 g telecí plec
podle potřeby
voda na podlití
na obalení
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme ve studené vodě. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, obalíme v paprice a prošpikujeme jí telecí maso. Plec osolíme a posypeme sekanou petrželí.

  2. V pekáči rozpustíme máslo a odstavíme. Na máslo dáme telecí plec. Přidáme kolečka cibule a pórku. Telecí hradecké plecko pečeme za častého podlévání ve středně vyhřáté troubě po obou stranách doměkka. Plec potíráme rozpuštěným máslem, aby zrůžovělo a zkřehlo.

  3. Měkké plecko vyjmeme. Šťávu v pekáči zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme přejít varem. Telecí hradecké plecko nakrájíme na plátky.

  4. Na talíře rozdělíme maso, přelijeme omáčkou a doplníme přílohou. Vhodná je rýže. Telecí hradecké plecko ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!