Domácí lečo s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
4 ks vejce
3 ks paprika
4 ks rajčata
1 ks cibule
1/2 ks cuketa
1 ks klobása
1 špetka pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pokud začínáte pociťovat přebytek všech nutných ingrediencí, jako jsou rajčata, papriky a v našem případě také cukety, lečo je kromě zavařování zeleniny další skvělý způsob, jak si ji užít a nestrávit u plotny půl dne

  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostky, stejně tak omytou a očištěnou cuketu. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zezlátnout, přidáme pokrájenou klobásu nebo salám, záleží, co máme radši. Uzeninu dobře opečeme a teprve potom zasypeme pokrájenou zeleninou

  3. Zeleninu pod poklicí řádně podusíme, po změknutí zeleniny zalijeme několika rozšlehanými vejci a směs necháme dobře spojit. Osolíme a opepříme podle chuti

  4. Domácí lečo s cuketou podáváme obvykle s chlebem, ale můžeme přidat i uvařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!