Domácí langoše recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžička sůl
1/2 l mléko
50 g droždí
1 lžička cukr krupice
1 kg hladká mouka
400 g zakysaná smetana
olej na smažení
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience. Mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, nalijeme trochu vlahého mléka a přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience (zbytek mléka, sůl, zakysanou smetanu a jedlou sodu) a zaděláme na mírně lepivé těsto

  2. Těsto na langoše vložíme do předem olejem vymazaného sáčku o velikosti velké igelitové tašky. Dáme do lednice na 3 hodiny kynout a pak už můžeme dělat první langoše. Vytvoříme kuličku v dlaních, pomoučíme si vál, těsto pomačkáme do velikosti dlaně a pak oběma rukama ve vzduchu roztahujeme do velikosti pánve. Langoše smažíme v rozpáleném oleji dozlatova

  3. Domácí langoše mažeme kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, česnekem apod

  4. Poznámka: Těsto na langoše podle tohoto receptu vydrží v lednici až 5 dní. Zakysanou smetanu lze nahradit bílým jogurtem. Těsto používáme ihned po vytažení z lednice. Klasické droždí můžeme nahradit sušeným 50 g = 25 g sušeného.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!