Domácí lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

25 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
10 g máslo
500 ml mléko
20 g droždí
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Odlijeme si 75 ml vlažného mléka, přidáme půl množství cukru, 15 g mouky a droždí, umícháme kvásek a necháme na teple vykynout

  2. Zbylé suroviny smícháme dohromady, přidáme kvásek a umícháme těsto. Těsto necháme 1 hodinu kynout. Rozpálíme si lívanečník, do každého dílku nalijeme olej a těsto

  3. Domácí lívance pečeme do zlatova z obou stran. Domácí lívance podáváme se švestkovou omáčkou a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!