Telecí frikasé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
1-2 lžičky ocet
1 ks cibule
250 ml smetana
200 g žampiony
1 ks bobkový list
125 ml bílé víno
2 lžíce hladká mouka
125 ml masový vývar
mletý bílý pepř
1 špetka muškátový oříšek
1 svazek polévková zelenina
800 g telecí plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme a vložíme vcelku do tlakového hrnce, aby v něm bylo natěsnané. Zalijeme vývarem, bílým vínem, přidáme bobkový list a lžičku octa. Telecí přivedeme k varu a podusíme doměkka.

  2. Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky

  3. a dusíme na másle, až zesklovatí. Zeleninu zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme smetanu. Omáčku asi 10 minut povaříme.

  4. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso necháme trochu zchladnout a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vývar scedíme do omáčky a zamícháme. Přidáme žampiony a frikasé povaříme ještě asi 2 - 5 minut. Podle chuti omáčku ochutíme.

  5. Telecí frikasé podáváme s hlávkovým salátem, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!