Telecí frikasé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 1-2 lžičky ocet 1 ks cibule 250 ml smetana 200 g žampiony 1 ks bobkový list 125 ml bílé víno 2 lžíce hladká mouka 125 ml masový vývar mletý bílý pepř 1 špetka muškátový oříšek 1 svazek polévková zelenina 800 g telecí plec
Postup Telecí frikasé recept
Postup přípravy receptu
-
Maso podle potřeby očistíme a vložíme vcelku do tlakového hrnce, aby v něm bylo natěsnané. Zalijeme vývarem, bílým vínem, přidáme bobkový list a lžičku octa. Telecí přivedeme k varu a podusíme doměkka.
Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky
a dusíme na másle, až zesklovatí. Zeleninu zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme smetanu. Omáčku asi 10 minut povaříme.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso necháme trochu zchladnout a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vývar scedíme do omáčky a zamícháme. Přidáme žampiony a frikasé povaříme ještě asi 2 - 5 minut. Podle chuti omáčku ochutíme.
Telecí frikasé podáváme s hlávkovým salátem, těstovinami nebo rýží.