Tatrankové pracky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
10 dkg cukr krupice
1 ks tuk 100%
3 ks tatranka
36 dkg hladká mouka
5 dkg strouhaný kokos
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky nastrouháme, tuk rozdrobíme a smícháme s cukrem, kokosem, moukou a vejcem. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  2. Těsto na tatrankové pracky postupně vtlačujeme do pracnových formiček, které jsme trochu vymazali rozpuštěným tukem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 175 °C. Po upečení tatrankové pracky vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!