Tatrankové koule v čokoládě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg rozinky
125 ml voda
100 g cukr krupice
200 g vlašské ořechy
100 g kandované ovoce
kandované ovoce
čokoládová poleva
mleté piškoty
3 ks čokoládová Tatranka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout

  2. Tatranky nastrouháme, přidáme cukrovou vodu, polovinu nastrouhaných ořechů, nakrájené kandované ovoce, rozinky a vše zpracujeme na hmotu, kterou necháme v chladu asi hodinu odležet

  3. Z hmoty tvoříme kuličky (velikost podle košíčků) a namáčíme je do rozehřáté čokoládové polevy. Spodní část obalíme ve zbylých oříšcích

  4. Tatrankové koule v čokoládě uložíme do papírových košíčků a ozdobíme kandovaným ovocem. Uchováváme v chladu a dáváme na tác s cukrovím (nejen o Vánocích).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!