Tátova buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
těsto
1 hrnek cukr
0.5 hrnku olej
4 ks vejce
1 lžíce kakao
4 ks jablko
1 hrst rozinky
1 balíček prášek do pečiva
1 hrst ořechy
0.5 lžičky mletá skořice
2 hrnky polohrubá mouka
poleva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky spaříme a necháme je okapat. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ořechy nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, kakaem, ořechy a skořicí.

  2. Vejce utřeme s cukrem a olejem. Přidáme mouku, rozinky a jablka a těsto důkladně promícháme. Plech vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Tátovu buchtu pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Upečenou tátovu buchtu přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ji ztuhnout. Tátovu buchtu krájíme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!