Tarte Flambée recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
250 g slanina
2 stroužky česnek
500 g cibule
tymián
pepř
200 ml zakysaná smetana
200 g tučný tvaroh
těsto
50 g olej
sůl
250 ml voda
25 g droždí
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí a sůl vmícháme do mouky. Pomalu přidáme olej a vodu a vypracujeme hedvábné těsto. Těsto přikryjeme a necháme vykynout.

  2. Smícháme smetanu, tvaroh, sůl pepř a česnek. Slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a smícháme se slaninou.

  3. Těsto rozválíme, dáme na plech, potřeme tvarohem a navrch posypeme slaninu s cibulí. Tarte Flambée pečeme v pořádně rozpálené troubě asi 10 minut.

  4. Tarte Flambée je dobrý vlažný i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!