Tartare z marinovaných jablek se skořicovou zmrzlinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 0 kg jablka 200 ml bílé víno 100 g zakysaná smetana na ozdobu 4 lístky máta
Postup Tartare z marinovaných jablek se skořicovou zmrzlinou recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr zkaramelizujeme a opatrně zalijeme bílým vínem a stejným dílem vody, rozpuštěný nálev stáhneme a necháme vychladit.
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky, vložíme do vakuovacího pytlíku a zalijeme připraveným, vychlazeným nálevem. Zavakuujeme a dáme přes noc do lednice.
Druhý den jablka scedíme a nasekáme na kostičky, které smícháme se zakysanou smetanou.
Tartare vytvarujeme na talíři pomocí kulatého tvořítka a navrch dáme kopeček skořicové zmrzliny, nazdobíme lístečkem máty.