Tartare z marinovaných jablek se skořicovou zmrzlinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
0 kg jablka
200 ml bílé víno
100 g zakysaná smetana
na ozdobu
4 lístky máta

Postup přípravy receptu

  1. Cukr zkaramelizujeme a opatrně zalijeme bílým vínem a stejným dílem vody, rozpuštěný nálev stáhneme a necháme vychladit.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky, vložíme do vakuovacího pytlíku a zalijeme připraveným, vychlazeným nálevem. Zavakuujeme a dáme přes noc do lednice.

  3. Druhý den jablka scedíme a nasekáme na kostičky, které smícháme se zakysanou smetanou.

  4. Tartare vytvarujeme na talíři pomocí kulatého tvořítka a navrch dáme kopeček skořicové zmrzliny, nazdobíme lístečkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!