Polévka z červené čočky s kuřecím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks mrkev 2 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 250 g červená čočka 2 ks kuřecí spodní stehno 2 řapíky řapíkatý celer 1 špetka granulovaný sušený česnek 4 kuličky celý černý pepř zelená petrželová nať 1 ks malá petržel 1 lžíce kořenící směs Horalka
Postup Polévka z červené čočky s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí spodní stehna zbavíme kůže a opláchneme. Mrkev a petržel oloupeme a řapíky celeru očistíme. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
Do hrnce vložíme kuřecí maso, mrkev, celer a petržel. Přilijeme asi 1 litr vody, přidáme celý pepř, sůl, bobkový list, kořenící směs Horalka a vše zvolna uvaříme doměkka. Pak měkké maso a zeleninu vyjmeme, odstraníme celé koření a do vroucího vývaru vložíme červenou čočku. Vývar s čočkou podle snášenlivosti ochutíme granulovaným česnekem a zvolna uvaříme doměkka
Kuřecí stehna obereme, maso nakrájíme na nudličky a zeleninu nakrájíme na kousky. Vše vložíme do polévky, prohřejeme, zjemníme olivovým olejem a zasypeme usekanou hladkolistou petrželkou. Již nevaříme
Polévku s kuřecím masem a červenou čočkou můžeme podávat i jako hlavní chod s plátkem bílého pečiva.