Polévka z červené čočky s kuřecím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks mrkev
2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
250 g červená čočka
2 ks kuřecí spodní stehno
2 řapíky řapíkatý celer
1 špetka granulovaný sušený česnek
4 kuličky celý černý pepř
zelená petrželová nať
1 ks malá petržel
1 lžíce kořenící směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí spodní stehna zbavíme kůže a opláchneme. Mrkev a petržel oloupeme a řapíky celeru očistíme. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat

  2. Do hrnce vložíme kuřecí maso, mrkev, celer a petržel. Přilijeme asi 1 litr vody, přidáme celý pepř, sůl, bobkový list, kořenící směs Horalka a vše zvolna uvaříme doměkka. Pak měkké maso a zeleninu vyjmeme, odstraníme celé koření a do vroucího vývaru vložíme červenou čočku. Vývar s čočkou podle snášenlivosti ochutíme granulovaným česnekem a zvolna uvaříme doměkka

  3. Kuřecí stehna obereme, maso nakrájíme na nudličky a zeleninu nakrájíme na kousky. Vše vložíme do polévky, prohřejeme, zjemníme olivovým olejem a zasypeme usekanou hladkolistou petrželkou. Již nevaříme

  4. Polévku s kuřecím masem a červenou čočkou můžeme podávat i jako hlavní chod s plátkem bílého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!